суботу, 24 січня 2015 р.

День Соборності у Богданівській школі



День Соборності у школі чи не вперше за роки незалежності України пройшов у прямому значенні «зі сльозами на очах».
Загальношкільна п'ятнадцятихвилинка перед уроками нагадала учням про історичне значення знаменної події. Далі учні 10–11 класів переглянули та обговорили фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Хайтарма» про депортацію кримських татар у 1942-му році. Стрічка є дуже символічною з огляду на події останнього року.

Водночас учні 1–7 класів побували на святі «Моя Батьківщина – соборна Україна», а учні 8–11 класів під час виховного заходу дізналися про історичні факти сьогоднішнього свята, послухали полум'яні поезії, присвячені неньці-Україні. Уся школа хвилиною мовчання вшанувала пам'ять героїв, які віддали своє життя в ім'я суверенності та соборності нашої країни. 

Але, безперечно, найважливішою подією дня став подарунок, який учням та колективу школи передали бійці Національної гвардії з Маріуполя – прапор зі словами подяки. Напередодні шкільна родина вкотре приєдналася до волонтерського руху. Учні написали листи, виготовили подушки, обереги, а працівники школи зібрали продукти, зробили заготовки для борщу, напекли печива, наварили вареників. Усе це та багато іншого добра, зібраного богданівцями, відвіз у Маріуполь Троян В. А. Дякуємо усім небайдужим односельчанам! Україна – єдина!

Немає коментарів:

Дописати коментар